Το Μαύρο Κουτί

του Γιώργου Ηλιόπουλου
Από 22 Νοεμβρίου 2021 έως 25 Ιανουαρίου 2022
Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου  Θέαση παρουσιάζει  «Το  Μαύρο Κουτί»  του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2020 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Λίγα λόγια για το «Το Μαύρο Κουτί»:

Ο Πέτρος ένα επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, να επιστρέψει  στην απομακρυσμένη γενέτειρα του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει.

Η επιστροφή του εκεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις φοβίες του και τα φαντάσματα του παρελθόντος του · ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά  που αναδύεται ξανά μέσα από ένα «Μαύρο Κουτί» όπου  οι ψευδαίσθησεις, τα όνειρα και οι εφιάλτες εναλλάσσονται μανιωδώς οδηγώντας τον στα όρια της παράνοιας. Η μεγάλη σύγκρουση με τον πατέρα του θα οδηγήσει είτε στην καταστροφή είτε στην λύτρωση  του. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έγραψε ένα έργο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. Το «Μαύρο Κουτί» είναι ένας καθρέφτης όπου όλοι βλέπουμε τις διαδοχικές όψεις του εαυτού μας και της ίδιας μας της ζωής.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία
Ευθύμης Μπαλαγιάννης

Σκηνικά-Κοστούμια
Αμαλία Αντώνη 

Πρωτότυπη Μουσική
Γιώργος Ζαχαρίου 

Φωτισμοί
Χρήστος Μπαλαγιάννης

Βοηθός Σκηνοθέτης
Γιώργος Κουσκουλής

Φωτογραφίες
Πάτροκλος Σκαφίδας

Artwork
Άρης Σομπότης

Δημόσιες σχέσεις
Αντώνης Κοκολάκης

Παραγωγή
Θέαση

Ερμηνεύουν:
Γεράσιμος Μιχελής, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Ειρήνη Καζάκου, Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου, Νίνα Έππα

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15 (κανονικό)
€10 (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων, ΑΜΕΑ)
€5 (ατέλεια)

Η αγορά των εισιτηρίων της παράστασης γίνεται αποκλειστικά  μέσω viva.gr. Με την αγορά μειωμένου εισιτηρίου απαιτείται η προσκόμιση των αποδεικτικών (φοιτητικό πάσο, ταυτότητα, ατέλεια) στο θέατρο προκειμένου να παρακολουθήσετε την παράσταση.

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ.

Το Θέατρο ΑΡΓΩ θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική  σε όλους τους χώρους του θεάτρου ενώ η προσέλευση ανήλικων προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test.

Το θέατρο λειτουργεί με σύγχρονο εξαερισμό (είναι ισόγειο και με μεγάλα ύψη) και υπάρχουν ράμπες ΑΜΕΑ για την πρόσβαση ατόμων με δυσκολίες, τόσο στην είσοδο όσο και στις τουαλέτες.

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ