Στα Καλά του Καθισμένου 2,5 

του Δημήτρη Αντωνίου
6, 7, 12, 13 Μαΐου 2023
Διάρκεια: Ν/Α

Με το ένα πόδι στο παρελθόν και με δύο πόδια (και 4 ρόδες) στο μέλλον, έρχεται η stand up comedy Στα Καλά του Καθισμένου 2,5 με τον Δημήτρη Αντωνίου και τον Μιχάλη Σαρόπουλο. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, οι δύο αγαπημένοι φίλοι, έρχονται στο Θέατρο Αργώ παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο στην κοινωνία μέσα από μια παράσταση που καταρρίπτει στερεότυπα και φέρνει δάκρυα από γέλιο και συγκίνηση.

Με το σύνθημα «όποιος χαμογελάει στα εύκολα είναι χαρούμενος… Όποιος χαμογελάει στα δύσκολα είναι δάσκαλος» ο δημιουργός της παράστασης Δημήτρης Αντωνίου ευαισθητοποιεί το κοινό γύρω από σημαντικές πτυχές της δύσκολης καθημερινότητας των ατόμων σε αναπηρικά αμαξίδια, χωρίς να αφήνει στην άκρη το αστείρευτο χιούμορ και τα ξεκαρδιστικά αστεία.

Στο θέατρο υπάρχει πρόσβαση για αμαξίδιο και στη σκηνή και στους θεατές, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων για αμαξίδιο, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλεφωνική ενημέρωση.

Η παράσταση του Σαββάτου 13/5, ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την διερμηνέα νοηματική Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου.

Σενάριο και σκηνοθεσία
Δημήτρης Αντωνίου

Πρωταγωνιστούν
Δημήτρης Αντωνίου
Μιχάλης Σαρόπουλος

Αφηγητής
Γιάννης Σερβετάς

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο 6/5 ώρα 20.00
Κυριακή 7/5, ώρα 18.00
Παρασκευή 12/5 ώρα 21.30
Σάββατο 13/5 ώρα 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: €13
Μειωμένο: €10 για θεατές άνω των 65 ετών, φοιτητές, ανέργους

Το Θέατρο ΑΡΓΩ θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική  σε όλους τους χώρους του θεάτρου ενώ η προσέλευση ανήλικων προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test.

Το θέατρο λειτουργεί με σύγχρονο εξαερισμό (είναι ισόγειο και με μεγάλα ύψη) και υπάρχουν ράμπες ΑΜΕΑ για την πρόσβαση ατόμων με δυσκολίες, τόσο στην είσοδο όσο και στις τουαλέτες.