Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί

Σύνθεση/απόδοση κειμένων: Δημήτρης Τσεκούρας
Δευτέρα & Τρίτη από 22 έως 30 Μαΐου 2023
Διάρκεια: N/A

Μια γυναίκα, η Εκάβη, κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, με ό,τι της έχει απομείνει, παρακολουθεί τηλεόραση. Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μνήμες και φωνές ξυπνούν, πρόσωπα εμφανίζονται και συνομιλούν μαζί της. Κάθε συνάντηση είναι μια ακόμη προσπάθεια να τακτοποιήσει τον κόσμο της. Μέχρι που όλο το κατασκευασμένο περιβάλλον της ζωής της αποδομείται. Η λύση στις συμφορές της θα έρθει από μια εκδίκηση ή από μια φυγή;

To 1998, η Margarita Borja, ισπανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και σκηνοθέτις, παρουσιάζει στο νησί Ταμπάρκα της Ισπανίας, σε δική της διασκευή την “Εκάβη’ του Ευριπίδη, με τον τίτλο HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό κι αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της δημιουργού της. “Η Εκάβη σε ένα ελληνικό νησί” εμπνέεται από εκείνη την ιστορική παράσταση κι από το κείμενο της “Εκάβης” του Ευριπιδη.  Ένα κείμενο που “μιλάει” ακόμα και σήμερα για όσα μας απασχολούν, μας θυμώνουν, μας συγκινούν και μας προβληματίζουν.

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ.

Δραματουργία – Σκηνοθεσία
Ζωή Ξανθοπούλου

Σύνθεση – Απόδοση κειμένων
Δημήτρης Τσεκούρας

Μουσική – Sound design
Cayetano

Σκηνικά – Κοστούμια
Γιώργος Λιντζέρης

Φωτογραφίες
Κική Παπαδοπούλου

Επικοινωνία
Χρύσα Ματσαγκάνη

Διεύθυνση παραγωγής
Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Εκτέλεση παραγωγής- βοηθός σκηνοθέτη
Όλγα Σεβερίν

Παραγωγή
Πλέγμα – ΑΚ 

Με τους:
Ντέπυ Πάγκα
Ναταλί Τσάβεζ
Αποστόλη Ψαρρό

Στην παράσταση προβάλλονται αποσπάσματα από την παράσταση HÉCUBA, NÓMOS Y MÚSICA DE LAS CIUDADANAS της Margarita Borja κι ακούγονται αποσπάσματα από το κείμενό της.

Ευχαριστούμε πολύ το ΛΙΜΠΑ Rage Room για την παραχώρηση του χώρου για τις ανάγκες της φωτογράφισης.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Από 22 έως 30 Μαΐου 2023
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: €15 
Μειωμένο: €12 (φοιτητικό, ανέργων, 65+, ΑμεΑ)

Το θέατρο λειτουργεί με σύγχρονο εξαερισμό (είναι ισόγειο και με μεγάλα ύψη) και υπάρχουν ράμπες ΑΜΕΑ για την πρόσβαση ατόμων με δυσκολίες, τόσο στην είσοδο όσο και στις τουαλέτες.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου