Ευτυχία Πρίντζου˙ η επιστροφή

του Βασίλη Κονταξή
Έναρξη: 22 Νοεμβρίου
Διάρκεια: N/A

Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους συμπατριώτες στα Γιάννενα έπειτα από μια δίκη-παρωδία: η φιλόλογος και βασικό στέλεχος του Ε.Α.Μ. Ευτυχία Πρίντζου, με σπουδαίο κοινωνικό, παιδαγωγικό και αγωνιστικό έργο. Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο Ε.Α.Μ., στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα.  Ενώ γλύτωσε το απόσπασμα από τους Γερμανούς την τελευταία στιγμή στα χρόνια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και εκτελέστηκε από τους Έλληνες λίγα χρόνια αργότερα.

Η αγωνίστρια «επιστρέφει» στο σήμερα για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή μέχρι και την εκτέλεσή της. Η Τζίνη Παπαδοπούλου ενσαρκώνει τον ρόλο της ηρωίδας σε ένα νέο θεατρικό κείμενο του Βασίλη Κονταξή, με στόχο τη μεταφορά επί σκηνής μιας μαύρης σελίδας της ελληνικής ιστορίας αλλά και την αποτύπωση μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την πορεία μια νέας γυναίκας, ταυτισμένης με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Η ιστορία της Ευτυχίας Πρίντζου είναι απολύτως πραγματική. Η δίκη της –μάλιστα μέλος του τότε Στρατοδικείου ήταν ο Στυλλιανός Παττακός…– έγινε τον Αύγουστο του 1948,  πριν από 75 χρόνια, καθώς και η εκτέλεσή της στο Σταυράκι, λίγο πιο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία
Βασίλης Κονταξής

Μουσική
Δημήτρης Υφαντής

Σκηνικά/Κοστούμια
Κωνσταντίνος Γιαννιώτης

Φωτισμοί
Θοδωρής Γκόγκος

Ερμηνεία
Τζίνη Παπαδοπούλου

 

Φωτογραφίες
Ρούλα Ρέβη

Οπτική επικοινωνία
Playwalk

Διαχείριση Social Media
Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας
Αντώνης Κοκολάκης 

Παραγωγή
Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Από 27 Νοεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου 2024
ΔΕΥΤΕΡΑ 21:00
ΤΡΙΤΗ 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€15 Γενική είσοδος
€12 Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+)

Για ομαδικές κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 698.20.47.322 (Υπεύθυνη παραγωγής – κ. Κυμπαροπούλου Φωτεινή)