ΝΕΑ, Φιλοξενούμενες παραστάσεις

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Οι Γερμανοί ξανάρχονται… στην Αθήνα

Στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας θα παρουσιάσει την παράστασή του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται».
Έτσι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος επιτυχημένων παραστάσεων του έργου, που ξεκίνησε από την περασμένη σεζόν στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην τελετή έναρξης του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα και ολοκληρώνεται στις 19/10 στη Θεσσαλονίκη και στις 21 & 22/10 στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στην Αθήνα η παράσταση ανεβαίνει τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο «Αργώ» – Αιμιλία Υψηλάντη, στο Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15).

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Πατούνας, Φωτισμοί/Ήχοι: Γιάννης Μητούδης, Τεχνική Υποστήριξη: Ιορδάνης Βροχίδης.
Παίζουν (αλφαβητικά):
Βάσια Ζάχρα, Κατερίνα Ζησάκη, Φανή Καρασμανάκη, Ιωάννης Κάρμης, Άρης Καρυπίδης, Γιούλη Κιτσικούδη, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Απόστολος Τσακιρίδης, Στανισλάβ Τσβέτκωφ και ο Άκης Τσονίδης.

Εισιτήρια: 10 ευρώ και 7 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ: 2552028280.

Λίγα λόγια για τον ΔΙΟΝΥΣΟ
Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ακριτική Νέα Ορεστιάδα Έβρου, με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης το Ερασιτεχνικό Θέατρο. Βασικό πυρήνα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ αποτελεί το Θεατρικό Εργαστήρι του, το οποίο φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των μελών του, ασχολείται συστηματικά με τη διαρκή εξέλιξη του πολιτισμού και του θεάτρου στην περιφέρεια, τη μελέτη και την έρευνα γύρω απ’ το ερασιτεχνικό θέατρο, σε πανελλήνιο και διασυνοριακό επίπεδο. Η λειτουργία τμημάτων θεατρικής παιδείας, πολλές δεκάδες παραστάσεις κάθε χρόνο σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η θεσμοθέτηση του επαγγελματικού “Βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης Μάριος Πλωρίτης”, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, οι Βιβλιοδιαδρομές στον Έβρο, η μηνιαία πολιτιστική έκδοση “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” και η ανέγερση και λειτουργία του θεάτρου “ΔΙΟΝΥΣΟΣ” στη Νέα Ορεστιάδα, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Για τις δραστηριότητές του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα με 49 βραβεία σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.
Από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ είναι η θεσμοθέτηση του ετήσιου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που ξεκίνησε το 2000 και καθιερώθηκε ως κορυφαίος διαγωνιστικός θεσμός στο χώρο, με τη συμμετοχή των περισσότερων ερασιτεχνικών ομάδων από όλη την Ελλάδα και την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του Θεάτρου, των Γραμμάτων και της Τέχνης. Σε μία κίνηση μεγαλύτερης εξωστρέφειας του Φεστιβάλ, από το 2012 έχει καθιερωθεί η μετάβαση στην Αθήνα βραβευμένων παραστάσεων και του διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟΥ, οι οποίες παρουσιάζονται στο Θέατρο “Αργώ”, ώστε να έχουν την ευκαιρία και οι θεατρόφιλοι του Κέντρου να γνωρίσουν το Φεστιβάλ και τη σημαντική ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία της Περιφέρειας.